Proffsigt bröd till soppa
Här är är ett riktigt bjudbröd, perfekt på en soppfest (av lite intellektuellt slag :-)).
Kräver en del konstiga ingredienser, men är annars lika enkelt att göra som scones.

5 dl mjöl
Mixa sorter: sojamjöl, hampamjöl, vetemjöl, bovetemjöl...ja, kolla på eko-hyllan typ...
2 dl flingor
Jag tog havregryn, men t.ex. grynblandning går nog utmärkt
Linfrön
En skvätt; 0,5 - 1 dl ?
2 tsk salt
Kryddor
Anis, fänkål, kummin
0,75 dl olja
3 dl mjölk
Rör ihop. Degen blir kladdig. Blir den oregerligt kladdig, ta i lite extra mjöl.
Tryck ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det ska täcka nästan hela plåten. Alltså; brödet blir som tunnbröd.
Grädda 200 grader i 15 minuter.
Ingen jästid. Inget krångel.
Servera direkt.
Andra bloggar om: bröd, baka, soppa, recept, indisk mat
Kräver en del konstiga ingredienser, men är annars lika enkelt att göra som scones.

5 dl mjöl
Mixa sorter: sojamjöl, hampamjöl, vetemjöl, bovetemjöl...ja, kolla på eko-hyllan typ...
2 dl flingor
Jag tog havregryn, men t.ex. grynblandning går nog utmärkt
Linfrön
En skvätt; 0,5 - 1 dl ?
2 tsk salt
Kryddor
Anis, fänkål, kummin
0,75 dl olja
3 dl mjölk
Rör ihop. Degen blir kladdig. Blir den oregerligt kladdig, ta i lite extra mjöl.
Tryck ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det ska täcka nästan hela plåten. Alltså; brödet blir som tunnbröd.
Grädda 200 grader i 15 minuter.
Ingen jästid. Inget krångel.
Servera direkt.
Andra bloggar om: bröd, baka, soppa, recept, indisk mat
Kommentarer
Trackback