Räds inte färsk fisk
Ja, jag vet, det låter krångligt att laga fisk, men det finns knappt något lättare!
Det här dagens lördagslunch: 2 port
Börja med att köp hem fisken. Jag köpte rödspätta för 30 kr. Det var 4 filéer, hade räckt till 3 personer åtminstone.
1. Skala och sätt på 7 potatisar
2. Skala och skiva 1 stor morot, 1 paprika, 1 vitlöksklyfta
3. Panera fisken:
Mycket smör till fisken. Man märker när det är dags att vända fisken; den börjar lyfta lite i kanterna.
Pressa gärna citron på fisken.
Ca 12 kr/pers, om man delar allt på 3. Vi delade på 2 och fick varsin megaportion.

Andra bloggar om: rödspätta, fiskfilé, recept, mat, matlagning
Det här dagens lördagslunch: 2 port
Börja med att köp hem fisken. Jag köpte rödspätta för 30 kr. Det var 4 filéer, hade räckt till 3 personer åtminstone.
1. Skala och sätt på 7 potatisar
2. Skala och skiva 1 stor morot, 1 paprika, 1 vitlöksklyfta
3. Panera fisken:
- Ett fat med ströbröd (samma som man har när man bakar sockerkaka)
- blanda med salt och finmalen svartpeppar (tog jag, men annan peppar funkar säkert)
- vänd fiskfiléerna i ströbrödet, inte jättenoga
Mycket smör till fisken. Man märker när det är dags att vända fisken; den börjar lyfta lite i kanterna.
Pressa gärna citron på fisken.
Ca 12 kr/pers, om man delar allt på 3. Vi delade på 2 och fick varsin megaportion.

Andra bloggar om: rödspätta, fiskfilé, recept, mat, matlagning
Kommentarer
Trackback