Svartvinbärsjos
Hemkokt, och - låt oss säga - ganska nyttig i alla fall...
Svartvinbär är ju fantastiskt anioxidantrika och c-vitaminrika. Sen är det visst lite socker också...?
1. Plocka 2 liter svarta vinbär och 3 liter blad från svartvinbärsbusken (eller slit av allt från grenarna i en osorterad mix, går snabbare.)
2. Häll bär + blad i stor syltgryta + 5 liter vatten och 8 dl vanligt socker
3. Låt koka i 20 minuter
4. Sila av i saftsilar, se bild.
5. Häll upp i t.ex. gamla petflaskor (det går åt en del)




Det här blir en slags blandning mellan saft och jos. Man kan späda den till önskad styrka, ca hälften vatten hälften jos, när man dricker den. Förvara flaskorna i frysen. Tinad flaska står sig ca 1 vecka i kylen.
Andra bloggar om: svarta vinbär, svartvinbärsjuice, svartvinbärsjos, sylta och safta
Svartvinbär är ju fantastiskt anioxidantrika och c-vitaminrika. Sen är det visst lite socker också...?
1. Plocka 2 liter svarta vinbär och 3 liter blad från svartvinbärsbusken (eller slit av allt från grenarna i en osorterad mix, går snabbare.)
2. Häll bär + blad i stor syltgryta + 5 liter vatten och 8 dl vanligt socker
3. Låt koka i 20 minuter
4. Sila av i saftsilar, se bild.
5. Häll upp i t.ex. gamla petflaskor (det går åt en del)




Det här blir en slags blandning mellan saft och jos. Man kan späda den till önskad styrka, ca hälften vatten hälften jos, när man dricker den. Förvara flaskorna i frysen. Tinad flaska står sig ca 1 vecka i kylen.
Andra bloggar om: svarta vinbär, svartvinbärsjuice, svartvinbärsjos, sylta och safta
Kommentarer
Trackback