Bjudmat i sommarvärmen
Om man är ute i god tid är den här rätten väldigt lättlagad, lätt att lyckas med, inte mycket jobb, imponerande god osv.

Köp hem en fläskfilé. Köp svenskt kött!
Bryn den i sin helhet lite runt om så den får färg, häll på lite vatten och lägg på ett lock, låt eftersteka på lägre värme i bortåt en halvtimme. Låt svalna. Skär upp. Sedan - lägg på ett fat (se bilden) tillsammans med
Många alternativ i receptet, men med en princip: stek, kallna, skiva, marinera. Receptet är för ett knappt halvkilo kött. Gott!
Andra bloggar om: fläskfilé, marinad, marinerad fläskfilé, sommarmat, bjudning, buffé, recept

Köp hem en fläskfilé. Köp svenskt kött!
Bryn den i sin helhet lite runt om så den får färg, häll på lite vatten och lägg på ett lock, låt eftersteka på lägre värme i bortåt en halvtimme. Låt svalna. Skär upp. Sedan - lägg på ett fat (se bilden) tillsammans med
- 1 dl olja
- en skvätt vinäger (jag tog balsamvinäger denna gång, men det ska vara rödvinsvinäger)
- ganska rejält med krossad rosépeppar (smula den i handen)
- lite salt
- lite vitpeppar
- 1 dl buljong (lös upp en halv köttbuljongtärning i 1 dl kokande vatten, låt svalna)
- mycket finstrimlad purjolök (fast jag tog gräslök från landet istället)
- dragon (fast jag tog några kvistar rosmarin istället - tänk: örtkrydda)
- persilja
Många alternativ i receptet, men med en princip: stek, kallna, skiva, marinera. Receptet är för ett knappt halvkilo kött. Gott!
Andra bloggar om: fläskfilé, marinad, marinerad fläskfilé, sommarmat, bjudning, buffé, recept
Kommentarer
Trackback