Långsamt och gott
Rinner av långsamt, tinar långsamt, tar lång tid att diska alla skålar efteråt, men ack - så gott.
Låt 6 dl gräddfil rinna av (nuförtiden tar man kanske filadelfiaost istället, men det här receptet är old fashion). Över natten eller i flera timmar.
Vispa lätt
Vispa till hårt skum (rena vispar, ren bunke)
Lägg i en form med krossade digistivekex i botten. Gärna en form med löstagbar kant. Men jag tog 6 halvlitersformar av aluminium istället. Då kan man mer kontrollera hur mycket man tar fram, så att inget smälter bort i onödan.
Strö lite kexkross över. Ställ i frysen över natten. Tag fram i god tid före servering. Här med jordgubbar och kiwi.

Andra bloggar om: cheescake, efterrätt, festligt, recept
Låt 6 dl gräddfil rinna av (nuförtiden tar man kanske filadelfiaost istället, men det här receptet är old fashion). Över natten eller i flera timmar.
Vispa lätt
- 2 dl socker
- 3 äggulor
Vispa till hårt skum (rena vispar, ren bunke)
- 3 äggvitor
- 3 dl grädde
Lägg i en form med krossade digistivekex i botten. Gärna en form med löstagbar kant. Men jag tog 6 halvlitersformar av aluminium istället. Då kan man mer kontrollera hur mycket man tar fram, så att inget smälter bort i onödan.
Strö lite kexkross över. Ställ i frysen över natten. Tag fram i god tid före servering. Här med jordgubbar och kiwi.

Andra bloggar om: cheescake, efterrätt, festligt, recept
Kommentarer
Postat av: Martin & Bettan
Oj va hungriga vi blev.
Vi funderar nästa på att ta en smörgås, även om klockan är alldeles för mycket.
Trackback