När du känner för något riktigt svårt! Helenabakelser.


Jo, ibland vill man ha en riktig utmaning - känner ni igen er?
Då kan man slå upp BAKELSER i Sju sorters kakor. Då har man att göra om jag säger så...
De här läckra bakelserna går till på följande sätt:
Deg, som bör stå kallt en stund innan man kavlar, trycker, kladdar ut den i formar, som egentligen ska vara riktiga bakelseformar, men jag tog bullformar och satte dem i en muffinsplåt, samt några som jag satte i en vanlig sockerkaksform:
- 2,5 dl mjöl
- 100 g smör
- 0,5 dl socker
- 1 äggula
- 100 gram malda nötter (jag finhackade i min underbara lilla mixer)
- 3 dl florsocker, blanda ihop, och sedan ihop med
- 2 äggvitor
Jag missade också att spara deg till de där fina kryssen som ska vara uppe på. Det blev en enkel rand bara. Inte så noga. Jag gjorde 16 stycken.
175 grader, 20 minuter
Söta och goda!
Andra bloggar om: helenabakelser, bakelser, nötkakor, recept, kakor, svårbakat
Kommentarer
Trackback