Räds inte färsk fisk

Ja, jag vet, det låter krångligt att laga fisk, men det finns knappt något lättare!

Det här dagens lördagslunch: 2 port

Börja med att köp hem fisken. Jag köpte rödspätta för 30 kr. Det var 4 filéer, hade räckt till 3 personer åtminstone.

1. Skala och sätt på 7 potatisar
2. Skala och skiva 1 stor morot, 1 paprika, 1 vitlöksklyfta
3. Panera fisken:
  • Ett fat med ströbröd (samma som man har när man bakar sockerkaka)
  • blanda med salt och finmalen svartpeppar (tog jag, men annan peppar funkar säkert)
  • vänd fiskfiléerna i ströbrödet, inte jättenoga
4. stek grönsakerna för sig och fisken för sig (gärna 2 stekpannor på samma gång)
Mycket smör till fisken. Man märker när det är dags att vända fisken; den börjar lyfta lite i kanterna.
Pressa gärna citron på fisken.

Ca 12 kr/pers, om man delar allt på 3. Vi delade på 2 och fick varsin megaportion.

image7


Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0