Rödspätta, extra smaskig

Efter-jogging-rätt
image24image25

Färsk rödspätta lägges i en smord form, droppa på 1 tsk vitvinsvinäger
Koka en vit sås (eller köp en färdig typ kelda-citronsås, men varför? det är ju SÅ enkelt att göra en egen)
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dutt vitpeppar
vispa ihop i en gryta, koka upp och låt det tjockna något. pressa i lite lagom med citronsaft.

Häll såsen över fisken. Och strö över
  • ströbröd
  • dragon
  • persilja
  • riven ost, parmesan eller vanlig
I ugnen 15 minuter 225 grader
Här serverat med bulgur och broccolli tinad/kokt i micron och ditlagd efteråt.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0