Enkla grillspett med asiatisk touch

Det bara väller ju över en recept om man öppnar en tidning - men hur ofta göra man slag i saken och provar något nytt? Ofta blir det samma gamla vanliga. Men om man bara planerar och skriver upp ingredienserna till de nya rätterna kan det vara kul att prova. Många tidningar (typ Land, IcaKuriren och sådana som moster och mamma prenumerar på) har hela veckomenyer. Ofta är det väldigt enkla grejer. Ikväll gjorde min man det här, och det var verkligen jättegott:

Enligt receptet skulle det vara färdiglagade köttbullar och majskolvar, men vi hade hemlagade nötköttfärsbullar med lök och persilja i (lite överkurs alltså). Och istället för majskolv hade vi paprika, färsk lök och champinjoner.

Detta träddes alltså upp på spett och penslades med en sås av
  • lite sambal olek (eller hackad chilifrukt)
  • 2 msk mango chutney
  • 2 msk olja
  • 2 msk honung
  • 0,5 tsk paprikapulver
Orkar man ta fram grillen är det perfekt, men vi gjorde i ugnen. Kanske 20 minuter och 250 grader.

Till detta, följande intressanta varma sallad
  • 200 g äggnudlar som kokas i 2 minuter
  • haricovert, kokas för sig
  • salladslök (men vi hade vanlig färsk lök och förvällde den i någon minut i kokande vatten)
  • några skivade rädisor
  • 3 msk sötsur chilisås (vi hade någon vanlig sweet chili sås, vet inte om det är samma sak?)
  • saft av 1 lime
Gott och snabbt, om man har färdiglagade köttbullar. Och bekvämt att man slipper marinera och sånt.



Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mamma Mat

Åhhh, grillspett som är så himla gott. Vi gjorde spett på lamm i helgen och det var supersmaskigt.

Ha en skön dag i solen!

Hälsningar MammaMat

2008-07-29 @ 09:16:49
URL: http://mammamat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0