Bjudmat i sommarvärmen

Om man är ute i god tid är den här rätten väldigt lättlagad, lätt att lyckas med, inte mycket jobb, imponerande god osv.

Köp hem en fläskfilé. Köp svenskt kött!
Bryn den i sin helhet lite runt om så den får färg, häll på lite vatten och lägg på ett lock, låt eftersteka på lägre värme i bortåt en halvtimme. Låt svalna. Skär upp. Sedan - lägg på ett fat (se bilden) tillsammans med

  • 1 dl olja
  • en skvätt vinäger (jag tog balsamvinäger denna gång, men det ska vara rödvinsvinäger)
  • ganska rejält med krossad rosépeppar (smula den i handen)
  • lite salt
  • lite vitpeppar
  • 1 dl buljong (lös upp en halv köttbuljongtärning i 1 dl kokande vatten, låt svalna)
  • mycket finstrimlad purjolök (fast jag tog gräslök från landet istället)
  • dragon (fast jag tog några kvistar rosmarin istället - tänk: örtkrydda)
  • persilja
Låt detta stå övertäckt i 1 dygn. Ät sedan med en grönsallad och kokt kall pasta, eller potatissallad, på buffébordet eller efter eget behag.

Många alternativ i receptet, men med en princip: stek, kallna, skiva, marinera. Receptet är för ett knappt halvkilo kött. Gott!


Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0