Långsamt och gott

Rinner av långsamt, tinar långsamt, tar lång tid att diska alla skålar efteråt, men ack - så gott.

Låt 6 dl gräddfil rinna av (nuförtiden tar man kanske filadelfiaost istället, men det här receptet är old fashion). Över natten eller i flera timmar.

Vispa lätt
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor
Blanda med skalet av

Vispa till hårt skum (rena vispar, ren bunke)
  • 3 äggvitor
Vispa
  • 3 dl grädde
Blanda ihop allt med en slev. Ta det varligt.

Lägg i en form med krossade digistivekex i botten. Gärna en form med löstagbar kant. Men jag tog 6 halvlitersformar av aluminium istället. Då kan man mer kontrollera hur mycket man tar fram, så att inget smälter bort i onödan.
Strö lite kexkross över. Ställ i frysen över natten. Tag fram i god tid före servering. Här med jordgubbar och kiwi.



Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer
Postat av: Martin & Bettan

Oj va hungriga vi blev.



Vi funderar nästa på att ta en smörgås, även om klockan är alldeles för mycket.

2008-06-22 @ 00:41:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0