På grillen efter badet

image52

Först några tips:
  • Det går nästan lika bra att grilla med vedträn i grillen, istället för grillkål. Billigare!
  • Köp hem nötfärs. Paketera i foliepaket om 100 g i varje, platta paket. Använd det som hamburgare! I stekpanna eller på grillen.
  • Grilla först hamburgarna på foliepappret tills de håller ihop, innan du börjar kladda med dem på gallret.
Grönsaker i paket:
Man tager vad man haver. Jag hade
  • fänkål - hur gott som helst! men ta inte för mycket
  • gul lök
  • morötter
  • palsternacka
  • paprika
Skär i bitar. Jag gav det ett uppkok för att vara säker på att t.ex. löken skulle bli mjuk. Det är så osäkert på grillen för mig...
Detta la jag i ett ugnsfoliepaket tillsammans med
  • en kvist timjan
  • en skvätt olivolja
  • flingsalt
Först lät jag det ligga på gallret, sedan la jag ner det direkt på glöden. Det hade kunnat ligga lite längre på glöden. Ingen idé att säga tider här, för det beror nog på hur bra glöd man har. Håll vakt helt enkelt.

Till detta, köttfärsbiffarna + tsasiki.
  • avrunnen mild yogurt
  • riven gurka
  • en liten pressad vitlöksklyfta
Andra bloggar om: , , , ,

Melon till efterrätt.

Kommentarer
Postat av: yazmina

svara gärna på dagens fråga i min blogg! :)

2008-05-31 @ 19:41:26
URL: http://yazmina.blogg.se
Postat av: Anders

Låter gott ut. Kanske lagar det någon dag! :)

2008-05-31 @ 19:49:35
URL: http://andershagstrom.nu
Postat av: Gaston

2008-06-09 @ 14:57:39
URL: http://www.debase.se
Postat av: Gaston

Smart tips det där med att grilla på folien tills burgarna håller ihop, jag satt just och funderade på om det var någon bra idé att grilla färsbiffar eller om risken var att de bara skulle falla genom gallret.

2008-06-09 @ 14:58:53
URL: http://www.debase.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0