Tataaa: dagens kvällsmat !

Ni behöver inte vara oroliga! (se debatt nedan) Det är helt ok att lägga ut bilder på maten.
Jag kör vidare på temat, det verkar finnas ett behov:

Vad sägs om den här klassikern? Ännu en klassiker.

gröt (3 minuter) med egenkokt lingonsylt (lingon från grå mur) samt mjölk
och en liten extra knorr
färdiginlagd sill (som variant på makrill i tomatsås som vi annars äter 8 dagar av 10 känns det som) på knäckebröd

efterrätt:
kiwifrukt

image222
(notera träningsoverallsjackan - åkte på för en joggingtur)

image223

Jag tycker vi ska stötta varandra med mattips. Enkla och begripliga. Som Kusin Ks pannkakor med grädde och sylt. Det kanske vi kan ha på fredag...?

Annars då? I alla fall torsdag, som vi numera säger. Inte jobbat allt för hårt idag, men länge. Transkription till sent igår, och sedan det sista på tåget i morse. Som vanligt när man kollar på något sådär i detalj framstår det mycket rikare och intressantare än när man upplever det live. Det var inte så tokigt ändå. Sedan kurs, och liksom förra kurstillfället en musikvetare som föreläsare. Musikvetenskap verkar vara världens softaste ämne. Jag ångrar nästan att jag inte satsade på att bli forskare i det i stället. Det är ett i grunden helt 'onyttigt' ämne, men ändå med en lång och stabil historia. Till skillnad från musikpedagogik som inte har mer än 10-20 år på nacken. Musikvetare verkar inte bry sig så mycket om teori och metod. De har sina små intressen som de gräver i, lite som journalister. Verkar trevligt och på ett sätt problemfritt. Vi har en mycket hårdare tillvaro där vi måste armbåga och slåss och argumentera för sin existens. Svårt nog att vara människa ändå! Forskaren som besökte oss idag hade spelat musik för massor av olika människor och bett dem beskriva musiken. Så där kan vi få svar på hur människor talar om musik. Tack för det. Har vi alltid undrat :-)

Andra mattallrikar som jag snubblat över idag: Ebbas lunch, en tvåbarnsmammas middag, en jämtländska som ätit kolbullar ute i snön, en målmedveten 17-årig killes frukost och stackars Katrin Schulman bantar, hon har lagat ut både lunch och middag idag!

God-äntligen-äntligen-natt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0