Fler träd från igår

En grens väg.

image121

Detta kanske ser ut som en omkullfallen björk. Men den växer faktiskt såhär! Rakt ut i vattnet. Vilket annorlunda trädliv. Även om man kanske inte kan prata om ett träds liv?

image122

Men nu börjar jag tröttna på det här vädret. Snö eller sol, eller bara NÅGOT ANNAT än regn, dimma, brunt och grått efterlyses.


Andra bloggar om: , ,

Dagens träd; flera att ta igen



Äntligen går det att ladda upp bilder igen.

image116

En konstig gren, från idag.

image117

Plötsligt lite blå himmel. Sällsynt.

image118

Dagens träd, den 23. En björk som har fått leva med ett sår i barken.

image119

En gran som hänger löst i en björk.

image120

Ett julkort från Vallesjön.



Andra bloggar om: , , , , ,

Forskarna tar semester?

Fortfarande krångel med uppladdning av bilder.

På självaste julafton skickade jag ett jobbmail och fick två. Vad säger det egentligen?? 

Vi hörde av redaktören på den tidskrift dit vi skickat vår senaste artikel (i augusti). Den 23 december får vi beskedet att de nu ska läsa artikeln, och det kommer ta 3-4 månader. Här går det undan. Alla verkar inte jobba lika snabbt som mina forskarkollegor.

Kära annandagshälsningar från doktoranden som har svärföräldrarna på besök i mellandagarna.



God Jul

Trist, det går inte att ladda upp bilder. Och jag som tog 100 bilder på rimfrostträd igår :-(

Annars är det bra.

Jag har gett min man frukost på sängen (han ger mig detsamma resten av dagarna på året). Jag har plockat fram 3 stycken tomtar, också för att glädja honom. Sedan har jag joggat med friidrottsklubben jag är med i medan min man (förkyld) sov vidare. En behaglig julafton än så länge. Känns fridfullt.

Kram på er, och håll ut i väntan på några riktigt grymma bilder

Dagens träd, taget från hästryggen

image115

Taget idag från hästryggen.
Ett brutet träd. Ett minne av stormen Per förra året.

Som förvandlad

Det blev inte mycket om forskning här på bloggen har jag märkt, och nu när både Bonde söker och Idol är slut blir det väl inte mycket tv heller. Ebba von sydow har sagt att det är viktigt att nicha bloggar smalt, och min nich får nog bli träd.

Lite frågor och svar om trädinläggen:

Dagens träd? Det är en travesti på Dagens outfit som finns på många modebloggar. Ett dagens-out-fit-inlägg består av ett foto på bloggaren där man kan se vad den har på sig. Jag uppfattar syftet med slika bloggar som att man ska bevaka dem och hänga med i modet, alltså se vad de mest rätt klädda människorna för dagen klär sig i.

Betyder träden något särskilt? Ja, varje trädbild har ett starkt symboliskt värde.

Har det här blivit en fotoblogg? Ja, det kan man kanske säga, men syftet är inte att visa snygga bilder, utan att lyfta fram vad som händer bland träden, i naturen, just nu. Dagsaktuellt!

I veckan har jag pratat med flera personer som också säger att de är väldigt förtjusta i att titta upp mot himlen och se på trädens siluetter mot himlen. Visst är det fint? 

Dagens träd; nästan i svartvitt

Hej

Så kan det va, himlen är grå av dimma i dagsljus, trädens grenar är svarta siluetter och frosten är ett vitt skimmer.
image114

Vi har handlat julklappar idag. Det tog hela dagen. Julstress? Nej, verkligen inte. Jag gör ingenting som jag inte vill. Herre Gud, finns det något mer lättmanövrerat än ett julfirande!? Det finns betydligt värre saker att stressa upp sig för.

Dagens träd; Liseberg


Idag är det vår förlovningsdag. Vi har tillbringat en stund på 'Jul på Liseberg', dels för att fota lite cityträd, och dels för att dra oss till minnes dagen för 3 år och 1 dag sedan; då var vi på Jul på Liseberg, och det var vår sista dag som oförlovade. Mycket kärlek idag.

image112
Detta får väl bli dagens träd: en artificiell julgran, speglad i skyskrapan Gothia towers.

image113

Var hälsad alla sorters julgranar.

Dagens träd; rimfrost och dimma

Nä, inget jobb överhuvudtaget idag. Försökte njuta av lite julhandel, men det funkade inte. Det var så trångt och fult i alla butiker. Finare hemma. En iskall fotorunda i trädgården på förmiddagen.

image111

Dagens träd, och en häst

image109

Inte för att träden här hemma är uttjatade, men idag vill jag bjuda på ett härligt träd några kilometer hemifrån. Tagen på promenad idag. En sån där dag när solen aldrig verkade gå upp. På samma promenad passerades följande häst. Jag vet vad han heter, men jag tror han vill vara anonym...

image110

Vem vill inte sträcka fram handen och klappa??

/kram

Andra bloggar om: , , ,

Dagens träd; jag kämpar i lucianattens mörker

Så mörk är natten i midvintertid, men se där kämpar en julgran
Han kommer den goda med ljuset hit
han kommer med hälsning om julefrid
han kommer med ljus på sina barriga grenar

image108

Och jag, jag kämpar och kämpar med 65 sidor poststrukturalistiskt/feministiskt perspektiv på jämställdhetsprojekt inom populärmusik. Åh...det är 40 minuter till lucia och mina ögon torkar ut. Döden vad jobbigt. Men nu är jag klar. Och jag har ett worddokument fullmatat med 'genuina frågor' att fylla seminariet med imorgon. Jag är diskutant. Men jag skulle hellre varit lucia.

KramAndra bloggar om: , , , ,

Dagen efter en rolig dag

Hej

Denna vecka är jag tre dagar på raken i Göteborg, med övernattningar. Skönt på ett sätt att vara på plats och slippa uthärda på försenade tåg, men problem med min 'vila alltid dagen efter en arbetsdag'-regel. Igår var en underbar rolig, lång och givande arbetsdag, så idag borde innebära något mer fridfullt än att sitta på kontoret och läsa, och gå på möte om boken (som just nu känns skit). 

Igår var jag med på en endagskonferens om den metod jag håller på med. Förutom forskningsmetod är den också en modell för lärarfortbildning som blir allt mer populär. På konferensen var det flera lärarlag från grundskolan som berättade om sina studier. De två främsta forskarna inom metoden(och teorin) var där och förelästa också. Jag kände mig upplivad av att höra dem. Den ena av dem var opponent på mitt planeringsseminarium. Turligt nog lyckades jag hamnade brevid honom på lunchen och fick berätta/fråga lite om mina tankar inför framtiden. På kafferasten fick jag kontakt med den andra av de två gurusen. Efter lite samtal om ditt och datt frågade hon om jag ville ha henne som bihandledare. Bingo! Förutom att jag har beundrat henne från första stund är hon precis nu på väg att flytta till samma stad som jag! Ännu en långvägspendlare. Förhoppningsvis kan vi börja träffas, och på så vis öppna för en framtid, på den lokala högskolan!? Kul.

Så där, då har man kommit igång lite.

Kram 

Arbetsveckan har börjat

image107

En oändligt stillsam måndagmorgon. Ensam hemma. Sittandes på mitt arbetsrum i huset (för en gång skull!! TV-soffbordet är ockuperat av julpysselmaterial, så där går inte att vara). Kl är 11.17 och det har knappt blivit ljust ute. Jag har läst 20 sidor i en, åtminstone ganska, intressant text om genus och populärmusik. Det är så tyst att jag nästan undrar om jag finns till.

Grattis Marie

Du får välja ett av mina julkort som jag har pysslat med
under tiden du sjöng på TV ikväll.
Och under alla reklamavbrott.
Och under juryns alla monumentala utlåtanden.
Och under Peters obegripliga programlederi.
Och under publikens rekordhöga jubel.
image106

Kram på dig Marie


Andra bloggar om: , ,

Ett extra dagens-träd; den kämpande granen

Det här är grannens utegran. Visst verkar den ha det kämpigt!?
Den försöker ensam upprätthålla julstämningen i gråmörkret. Var är snön på fur och gran??

Bilden är tagen nu i eftermiddag. Väldigt suddig, jag vet, men det är lite paprazzistuk över bilden. Jag kunde inte med att smyga närmre in på grannens tomt, så bilden är ganska uppförstorad.

image105

Videolänk

Soft videoklipp

Snygga kostymer, snygg musik anno 1978.

Dagens träd, tunt och spensligt

image104

Här har vi dagens träd. Precis utanför vårt staket. Grått och regnigt idag, men ändå ganska positivt.

Mot fond av kvällens stora idolfinal har jag köpt ett set med 'gör-dina-egna-julkort'. Det kan väl va nåt att pyssla med under tiden!? Det lär ju bli en ganska seg final. Det är det enda jag vågar sia om.

Det har kommit in frågor om hur jag kommenterar bonde-söker-fru. Sanningen att säga har jag missat minst två veckor i rad. Inte bra - jag vet. I onsdags satt vi fast i Falköping på ett tåg som var 1,5 timme försenat pga en olycka. Som vitt vi kunde tolka det rörde det sig om någon som slängt sig framför tåget. Usch.

För övrigt har jag shoppat ett helt parti med svindyra märkesunderkläder. Det gäller att inte bli sunkig bara för att man går hemma och är doktorand!! Och, vissa saker går att köpa för pengar.

Kram

Andra bloggar om: , , , , , ,

Humansiten, Göteborg

Har burit med mig min matlåda upp till Humanisten idag. Ska ha ett möte här snart med en i forskargruppen angående boken. Hon fann för gott att vi skulle redigera hela inledningen till boken inklusive teori och tidigare forskning. Ett ärofyllt uppdrag. På tåget hit har jag klippt sönder min utskrift av texten och tejpat ihop det (javisst, rent fysiskt) som jag tycker det ska vara. Får se hur det tas emot.

När jag kom hit speglade jag mig i glasdörrarna. Här är så oerhört studentaktigt. Här ligger universitetets stora bibliotek och här pluggar alla övervintrade intellektuella (smala killar med svarta glasögonbågar och gröna lammullströjer). Jag har inte varit mycket här i huset, men när jag gick på musikhögskolan gick vi hit och åt någon gång, för restaurangen ansågs lite bättre.

Nu när jag såg mig i spegeln undrade jag om det här med doktorerandet verkligen är ett steg framåt. Det kanske är ett steg bakåt istället. Tillbaka till någon slags kvasiungdomstid. Alternativt ett steg åt sidan. Övriga livet susar förbi medan jag ligger i ett dike och doktorerar.

Kram

Dagens träd under löftesbågen i skyn

Igår var en gnällig dag. Idag var så regnigt och fult att jag för en gång skull tänkte att inte ens träden var fina! Inte på något sätt! Men efter en ridtur i strilande regn och städning, och utan kaffe (mjölken var slut), skulle jag gå ut med soporna. Då möter mig följande! Jag blev nästan chockad. Det var SÅ vackert. De sista 10 minutrarna innan solen skulle gå ner så försvinner molnen och fram tränger det här ljuset. Dagens träd - mycket speciellt. Predikar hopp om jag får säga det.

image103



Andra bloggar om: , , ,

Helgen ringer in

image102

Så där, nu har vi haft den där stunden på lörsdagseftermiddagen när det är städat och handlat och stjärnor och ljusstakar är uppe. Kaffe och pepparkaka i soffan. Första ljuset tänt. Julskiva på (Lunds studentsångare sjunger advents alla måste-sånger under ledning av Gustav Sjökvist; Hosianna, Bered en väg, Otto Olssons Advent mfl. en skiva jag sökt efter länge, inte överarbetade arr utan bara just så där man vill att det ska låta). Tårarna kom lite smått, men inte av sorg och inte pga mörkret, utan för att helg = vemod. Vemod som är som ett mjukt och varmt fårskinn.

I fönstret ovan har vi (jag) satsat på vita grejer. I köket har vi blodröda linnegardiner och en antik tennljusstake med fyra röda ljus. Sedan har vi en mängd 7-armade elektriska ljusstakar runt om i huset som min man gläder sig mest åt.

Andra bloggar om: , , ,

Har du foto på ditt julpynt? SNÄLLA, skriv en kommentar med en länk, vore så kul att se!

RSS 2.0