Körslaget :-)

Tack syrran för kommentaren, fick mig att slå på tv:n. Vad ska vi tycka om detta?

Hm... tre gånger idag har mina ögon tårats, nämligen när jag
1) kollade in lite gamla youtubeklipp och såg Paul Potts igen. Mmmm. Det är SÅ fint.
2) såg Agnes mammas kör sjunga Ted Gärdestad för Agnes när hon håller audition i Vänersborg
3) såg Lotta Engberg samla sin kör i Laxå - hon var så underbart vänlig. Värva henne till idoljuryn.

Ja, jag vet, jag kanske är lite känslig idag, ungefär som Björn Gustavsson i slutet av klippet - lättstött. "seriöst - det är helt lungt!"

Men annars, om man skärper till sig lite: Är man inte VANSINNIGT trött på det här formatet?? Ber de mig rösta en enda gång till går jag under! Kan vi inte, vid nästa riksdagsval, även välja en permament allroundjury som kan ta på sig att vara folkets röst i melodifestivalen, letsdance, idol, talang2008, körslaget.... you name it. Dra det från min lön, vad som helst, men sluta ordna program som bygger på telefonröster.

Och en sak till: hurtiga körkorreografier är det fulaste jag vet.

Körsång förresten - gjorde ju pannkakor igår (matbloggen) för att vi skulle vara på just - ett körrep - idag. Min man och jag har hoppat på någon grej där vi ska spela på en konsert. Det ÄR något visst med körsång. Det var roligt. Trots att helgjobb inte är det jag har störst behov av just nu kanske...

Andra bloggar om: ,

Let's dance

Hallå hallå igen.

Såg ni inte let's-finalen? Leta upp shownumrena på youtube eller tv4, för de var verkligen underhållande! Tony dansande slowfox får mig att skrika och Tina är extas från början till slut.

Bara en fråga; varför gör Tony Irving alltid en så fånig min innan han visar sina poäng?

Andra bloggar om: ,

Nu ska vi ta hand om köket, och det ska INTE bli kul.

Maxad matblogg

Nej, vad gör man egentligen när man har vaknat en dag och känt sig som en död leksak som väntar på att en sån där gripklo ska sänka sig ner och gripa tag i en och lyfta upp en och föra iväg en till dagens arbetsuppgifter. En dag av medvetslöshet har börjat, eller? Nejdå, i alla fall inte det. Man har filmat på två ställen för projektet och kommit för sent till båda två. Man har åkt till en vän men varit för trött för att ens prata nästan.

Jo - då - då är man sin egen gripklo som lyfter sig upp och bestämmer sig för att fylla frysen. Sluta läs nu, den som redan tycker att jag bara är för mycket av något.

Här är vad vi gjort ikväll:

image224 paj i 2-pack, rakt in i frysen

image225 en otroligt god linsgryta, kvällsmat idag

image227

köttfärslimpa fylld med tomater, fetaost, oliver och timjan - till frysen

image228 pannkakor, matsäck till morgondagens speljobb

Behöver du inspiration i köket? Då tipsar jag om linsgrytsreceptet.

  • 8 dl vatten, 2 buljongtärningar
  • 2 burkar krossad tomater
  • 4 skivade morötter
  • 1 hackad lök + 2 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri, i bitar
  • 250 g röda linser
  • 1 tsk rosmarin

koka 35 minuter

  • tillför 400 g tärnad potatis
  • (och egentligen ett gäng frästa smålökar)

koka 15 minuter

  • tillför 100 gram champinjoner (stora bitar/hela) eller mer

koka 5 minuter

  • eventuellt persilja på

Ganska mastigt att laga, men sedan är man underbart mätt i en vecka. Allt i ett.

Andra bloggar om: , , , ,

Tataaa: dagens kvällsmat !

Ni behöver inte vara oroliga! (se debatt nedan) Det är helt ok att lägga ut bilder på maten.
Jag kör vidare på temat, det verkar finnas ett behov:

Vad sägs om den här klassikern? Ännu en klassiker.

gröt (3 minuter) med egenkokt lingonsylt (lingon från grå mur) samt mjölk
och en liten extra knorr
färdiginlagd sill (som variant på makrill i tomatsås som vi annars äter 8 dagar av 10 känns det som) på knäckebröd

efterrätt:
kiwifrukt

image222
(notera träningsoverallsjackan - åkte på för en joggingtur)

image223

Jag tycker vi ska stötta varandra med mattips. Enkla och begripliga. Som Kusin Ks pannkakor med grädde och sylt. Det kanske vi kan ha på fredag...?

Annars då? I alla fall torsdag, som vi numera säger. Inte jobbat allt för hårt idag, men länge. Transkription till sent igår, och sedan det sista på tåget i morse. Som vanligt när man kollar på något sådär i detalj framstår det mycket rikare och intressantare än när man upplever det live. Det var inte så tokigt ändå. Sedan kurs, och liksom förra kurstillfället en musikvetare som föreläsare. Musikvetenskap verkar vara världens softaste ämne. Jag ångrar nästan att jag inte satsade på att bli forskare i det i stället. Det är ett i grunden helt 'onyttigt' ämne, men ändå med en lång och stabil historia. Till skillnad från musikpedagogik som inte har mer än 10-20 år på nacken. Musikvetare verkar inte bry sig så mycket om teori och metod. De har sina små intressen som de gräver i, lite som journalister. Verkar trevligt och på ett sätt problemfritt. Vi har en mycket hårdare tillvaro där vi måste armbåga och slåss och argumentera för sin existens. Svårt nog att vara människa ändå! Forskaren som besökte oss idag hade spelat musik för massor av olika människor och bett dem beskriva musiken. Så där kan vi få svar på hur människor talar om musik. Tack för det. Har vi alltid undrat :-)

Andra mattallrikar som jag snubblat över idag: Ebbas lunch, en tvåbarnsmammas middag, en jämtländska som ätit kolbullar ute i snön, en målmedveten 17-årig killes frukost och stackars Katrin Schulman bantar, hon har lagat ut både lunch och middag idag!

God-äntligen-äntligen-natt

Mattipset

Hej alla hungriga och trötta!
Ni har väl inte glömt den här klassikern som tillagas på 7 minuter.

image221

5 dl vatten
1 buljongtärning
500 g frystspenat

koka upp

vispa upp 1 dl mjölk och 0,5 dl mjöl
rör ner i spenaten + 1 smörklick + salt/peppar

servera med kokta ägg

Andra bloggar om: ,

Nu är det sådär igen

När ska det lugna sig? Det är ju likadant vecka efter vecka numera tycker jag - att jag får slå knut på mig själv för att hinna. Usch. Jag vägrar gå ut i stressträsket. Vänta bara tills jag är klar med den här omgången datainsamling. Då ska jag slöa!! Påminn mig annars.

Nu är klockan 19:13. Kl 9:30 imorgon ska jag ha hunnit läsa/skumma en bok till en kurs OCH transkriberat 40 minuter video. Jag ska få lite hjälp med analysen av den där lektionen som inte blev helt vad vi önskat. (Känns lite kymigt. Man vill helst visa upp bara sånt som är bra, men nu gäller det att ha distans.) Så därför måste det förberedas genom en hastig transkription. Stön.

Men jag tänker inte missa Morgonsoffan i svt kl 21:30! Jag kollar ibland på morgonsoffstv och då är denna parodin väldigt underhållande - åtminstone programledarna och särskilt den underbart smilande och trevliga tjejen, vad hon nu heter, Petra tror jag... och David Batra är också kul. Lite backstageskvaller kan man hitta på den här småintressanta bloggen.

Andra bloggar om:

ett vanligt jobb

Ursäkta, jag kan inte släppa det - Tobias Persson attack på (en del av) dagens ungdom.

Jag kommer precis in från en joggingtur, och det som snurrat i mitt huvud tar avstamp i det här:

...behandla stan som en privat catwalk i väntan på att bli ?upptäckta? för att ? gud bevars ? slippa ha ett vanligt jobb!
Jag vet att merparten av de unga i dag är reko och faktiskt bryr sig om sin omvärld, även om det är lätt att glömma.
Samtidigt ser jag en navelskådande, blasé och världsfrånvänd generation som med putande läppar och förakt i blicken spänns fast på räkmackor och kräver att knuffas mot sin talkshow. För 150 år sedan byggde ungdomar vår järnväg, våra hus, vårt samhälle ? i dag fotograferar de sin fika.

Det där med att fotografera sin fika tog jag upp i förr-förra inlägget. Nu funderar jag över de som vill 'slippa ha ett vanligt jobb'. ETT VANLIGT JOBB!! Förstår jag rätt om Tobias kopplar ihop 'vanligt jobb' med 'bygga järnväg och hus' (hjälp mig, någon diskursanalytiker där ute!). 'Bygga samhålle' - hur undgår man att göra det (social konstruktivism)? En annan fråga är väl vad för slags samhälle man bygger, men ändå... Hur som helst, nu undrar jag, vilka yrken av de här är 'ett vanligt jobb':

  • bloggare
  • journalist
  • poet
  • komiker
  • norénskådespelare
  • forskare
  • lärare
  • börsmäklare
  • husmäklare
  • makeupartist
  • cirkusartist
Gör testet du med - är du på rätt sida sträcket (flest nej)?
  1. behandlar du stan som en privat catwalk? - njae, nej, är jag på stan är jag ofta springandes till tåg
  2. väntar du på att bli ?upptäckt?? - ja, alla vill väl bli sedda, i någon mening
  3. saknar du ett vanligt jobb? - ja, jag jobbar inte, jag försöker forska
  4. Är du navelskådande, blasé och världsfrånvänd? - ja, många kan nog uppfatta forskare så
  5. har du putande läppar och förakt i blicken? - nej, inte direkt
  6. slarvar du med att vara med och bygga järnvägar och hus? - ja
  7. fotograferar du din fika? - ja
Vad jag vill säga är att det är meningslöst att kasta sten mot en speciell grupp, i det här fallet de små otäcka 90-talist-tjejerna. Det är precis lika meningslöst som att peka ut skolan som roten till det onda i samhället. 90-talisterna, liksom skolan, är speglingar av samhället, och samhället är vi alla. BIldade som obildade.

Sådär, då har jag också varit med i debatten lite. Kul. Bra att sådana som Tobias tar ton, så man får tänka lite.

Andra bloggar om: , , ,

Syrran - skönt att du är hemma igen!
Barnen är i grupp. Det skulle säkert vara skillnad om de var en och en. Då det inte är menat som ett 'test' utan mer som en 'naturlig del av skolvardagen' verkar det mest logiskt att de får vara i grupp. Utmaningen för läraren är att få barnen att upptäcka det som gör takt till takt.

Mode och forskning

Hej igen, och tack Linda för kommentar. Visst - fikapauser och kläder ÄR intressanta!

Idag har 3 anmärkningsvärda saker hänt

1) Jag har varit hos frisören och för första gången i mitt liv (sedan jag var ca 4 år) inte klippt allt håret lika långt. Några strån i fram är lite kortare. Jag vill inte kalla det lugg precis, men just när det är tvättat, och ännu inte torkat upp i det vanliga burret, skulle man nästan kunna kalla det holywoodlockar? Nästan i alla fall.

2) Jag har filmat andra omgången av min studie (3 lektioner totalt). Läraren och jag drog en djup suck efter lektionen. Det stod utom allt tvivel att barnen inte lärde sig ett dugg av vad som var planerat. Det är ju i och för sig också ett forskningsresultat, men inte direkt upplyftande. Poängen är att barnen ska lära sig höra skillnad på musik som går i två-takt och tre-takt. Första gången utgick vi från att de skulle gå i takt till musiken, och sedan la vi in olika taktarter illustrerat genom att de fick klappa olika figurer för två och tre. Det blev misslyckat så till vida att själva klappandet var så svårt att utföra att det inte fanns en chans för vissa att kunna göra det samtidigt med musiken. Den här gången skulle de få röra sig 'fritt', vilket vi förutsatte skulle vara i takt på något sätt, och därifrån skulle läraren föra in betoningar på två respektive tre. Problemet var att 'fritt' för barnen inte hade det minsta med takt att göra. Och på den vägen var det. Ingen verkade fatta något. Det kan verka enkelt, men det är det verkligen inte!

3) En börda har lättat! Skinnjackan är införskaffad (skinnimitation), och till den en rosa sjal med glitter. Våren är räddad. Jag, en bland alla andra. OJ, vad glad jag är för den här!! Lycka kan inte köpas för pengar, men jackor!

image220


fota sin latte

Hänger ni med i väskdebatten 2.0, nämligen den om modebloggande tjejer? Den fick en rejäl skjuts i och med programmet Debatt i svt häromsistens. Nu har komikern Tobias Persson tagit ton genom ett öppet brev / insändare / upprop, eller vad man vill kalla det, i Expressen. Du kan läsa det här.

Jag citerar:
?Jag vill få upp tjejers dåliga självförtroende och självkänsla? säger Löwengrip i en intervju i TV8 nyligen. Jag lyfter på hatten för detta (ingen märkeshatt men ändå). Dock undrar jag hur du planerar att genomföra dessa beundransvärda visioner. Genom att fotografera fler lattemuggar? Genom att tipsa om dyra jackor de inte har råd med? Anser du att man kan sminka sig lycklig och fnittra sig allmänbildad? Kom inte och säg att du förespråkar ?man duger som man är?-filosofin. Det skulle inte ens Ebba tro på.

Känner mig lite träffad. Jag brukar också ta kort på min kaffekopp ibland. Det är väl ingen som tycker det är ointressant?? Jaja, hur som helst, jag bloggar inte för att få upp andras självförtroende och jag tipsar inte om dyra jackor, så detta kanske inte är en kritik mot mig. Nej, jag inser det.

Jag blir nyfiken på den här Tobias Persson, komikern, och googlar på honom. Min första träff ledde mig till den här bilden:

image217 Pah! Va ytligt! Fotografera sig med en kaffekopp. Kom igen Tobias, allmänbilda upp dig. :-) (skämtar)

Kolla här alla tjejer därute, gör som jag, bli forskare istället för shoppare, det är jättekul, och man blir allmänbildad.image218

Här är förövrig en bild på Isabella Blondinbella Löwengrip poserandes med en latte:
image219 från hennes blogg.

Det finns de som går in för kritiken ännu hårdare, och startar en antihemsida, jag länkar inte till den, för jag finner det så obehagligt. Tänk om någon startade en blogg som bara gick ut på att hata mig? Eller Tobias Persson. Kom igen. Mobbing växte vi ifrån på mellanstadiet.


Andra bloggar om: , , ,

hej alla tappra

Då börjar arbetet igen. Här med snöskottning som uppvärmning. Känns helt ok. Ingen av oss som börjar tidigt idag, och jag börjar till och med med tid hos frisören allra först, innan jag ska ut och filma. Soft.

Annars har det varit lite klump i magen inför veckan. Det är som om jag hade mycket uttänkt nu; jag har laddat hem massor av artiklar för litteraturöversikten. Men en hög med artiklar är ingen översikt. Jag måste göra själva genomgången också. Jag har snart massa nya filmer, men jag har ingen analys. Det är den nivån nu att det inte räcker med att tänka ut, det måste också göras. Och det sätter sig som en klump. Det är nämligen inte gjort på en eftermiddag om man säger så...

Hoppas ni andra klarar er från klumpen.

Ny vecka. Nytt mod.

Kram

Påskdagssol

image211image210

Matbloggsrepotage från Vallesjön

image212

image213

image214

Hästen och dagens träd

image215

image216 Allt från vår promenad idag.

Andra bloggar om: , , , ,

Let's dance

Åh, vilken slö dag. Tittar på repris av repris av repris av let's dancesemifinalen. Jättetråkigt. Men, det här är roligt för alla som någonsin hört Tony Irving.

http://youtube.com/watch?v=6G5o1DUKJBo

Ska nog rycka upp mig lite nu och värma på de indiska köttbullarna (matblogg) eller gå ut och sporta lite.

bloggen goes matblogg

image209
Eller vad ska man säga? Här kommer en liten påskfikabild.
Det är inte världens roligaste påsklov, det kan jag inte påstå. Kanske är det för att det är för kort? Hjärnan börjar sakta stanna av, eller vad man ska kalla det. Sover mer och mer. Det är vad som brukar krävas. Sen, när man har kommit ned i varv, det är då det kan börja vara trevligt, men då är den korta långhelgen slut. Men, inte ska man väl gnälla.

Vi har hemgjort påskgodis och köpt påskgodis, här serverat med en liten cappocino från moccabryggaren.

Vi har kört igång ett litet miniprojekt - en musikvideo. Min bror, make och jag. Vi kör introt på No Doubt's Its my life. Ni får se resultatet på Youtube senare.

Hoppas ni har det bra. Kram.

Andra bloggar om: , ,

Snön och hjortsteken, fortsättning

Fredag. Långfredag. Matteuspassionen, alla 3 CD-skivorna. Snönstormen. En färdig hjortstek, bara att ställa fram.

Visst låter det högtidligt, värdigt, stillsamt och så vidare.

Men, så enkelt är det inte. Jag såg framför mig en trerätters, men överblickade inte helt konsekvenserna av att alla tre rätterna krävde var sin timme i ugnen. Därför blev det bara två rätter. Mer hanns inte med. Den mustiga chokladkakan som skulle stå inne i 20 minuter överraskade genom att komma ut som flytande smet. Väldigt konstigt recept. Den fick åka in igen, och skingrade därmed stillheten. Grönsakerna ville aldrig bli genomstekta, och när jag tillslut lämnade dem för att hinna klä på mig brände de vid. Ja, ja. Jag hann i alla fall göra små anspråkslösa kycklingar i marsipan med chokladnäbbar att dekorera med. Tyvärr var karamellfärgen vi hade hemma röd och inte gul, så kyckligarna är rosa. Men det matchade kaffeservisen. Hur som helst. Det smakade bra till slut.

image206

image207

I följetongen 'Snön' kommer här ett avsnitt om vår bil som fastnade på vägen i halkan idag, när den av oss som fått i uppdrag att åka och köpa potatis, inte kom en meter.

image208

Andra bloggar om: , ,

Som slutsats: Vad som helst som inte involverar tågresor till Göteborg idag känns bra!

Delicard

Hej

Här är vår 'resa' med delicard

image202 Vi fick ett sånt här fint kort i julas. Vi tänkte spara det till ett festligt tillfälle; påsk. Vi kryssade för två delikatesser som vi ville ha, och idag på trappan stod en vit låda på verandan när vi kom hem:
image203 Och i den vita lådan låg:
image204 rökt hjortstek och cheddarost. Blir spännande att käka imorgon. Potatisgratäng till tänkte vi.

Kul present tycker jag. Här är hemsidan.

När jag ändå håller på att lägga ut bilder slänger jag med de stackars tappra krokusarna. Såhär såg de ut i eftermiddag. Fortfarande snö här.

image205

Andra bloggar om: , ,

Alla frågar om sjaletten

Glad skärtorsdag på er - eller -  det är i alla fall torsdag som vi brukar säga

Det var väldigt vad mycket frågor om sjaletten. Här kommer en bild:
image201 Här svept runt ett huvud som värker. Vem är skapt för att orka en hel arbetsvecka i följd? Inte jag! Nu när det varit full maskin måndag-onsdag, då är krafterna helt slut och jag känner mig nästan som jag ska få migrän eller nåt. Men nu stundar ju påskhelgen. Äntligen. Bästa högtiden.

Idag väntar vi med spänning på att se om den hjortstek som vi klickat hem från nätet kommer vänta på oss där hemma. (Tack KusinK!!). Den ska levereras idag. Intressant shopping.

Annars kan jag berätta att jag varit dubbelarbetande dessa dagar i Göteborg. Förutom forskandet har jag jobbat hårt på att hitta Den Svarta Lilla Skinnjackan, som är årets måste (men rosa yogabyxor funkar också ;-)). De var slut på HM i Kompassen och ute på HM på FrölundaTorg så hade de inte ens skinnjackor. Förklaringen kan vara att alla tjejer på hela stan redan har hunnit köpa en. Här i Göteborg är man tydligen helt respektlös mot att det fortfarande är vinter och att det inte är dags att dra på sig vårjackorna ännu. Ja, ja. Jakten kommer att fortsätta.

See you.




Den där snön

Idag kl 9:20

image199

image200

Inte låter sig väl knopparna hindras av lite snö, eller? Vad tror ni?

Andra bloggar om: , ,

Förresten, asbråttom - då är det helt logiskt att gå ut och ta lite bilder? Eller hur!?

Grrr...

Igår syntes inga glada miner direkt. Usch. Först snön, sedan spilla te på nattlinnet, sedan helt stillastående tåg, sedan.... diverse _misslyckanden_ på jobbet. Till slut samlar sig allting till en osorterad ilska som blir helt omöjlig att hantera. Några tips? 

Min strategi brukar vara att dra mig tillbaka till hemmet och landsbygden (för här är jag oftast inte så arg). Jag ska till Gbg idag, snart, om 50 minuter, men då jag kört mannen till tåget imorse tog jag en sväng förbi mina morgonpigga föräldrar kl 7:40 och hoppade in i deras morgonkaffe. Solen och snön gör att man blir helt bländad. Det fula, otvättade och oklippta håret får jag väl gömma i en sjalett. Nu är det bara att köra vidare. Kanske har allting hunnit balansera upp sig lite. Det brukar va så. Det blir snart bättre. 



Snöns attack på våren

Klockan 6:25 imorse utanför vår dörr.

image198

Ser ni krokusen vid staketstolparna? Ser ni de stackars påskfjädrarna jag satte upp i lördags.

Tänk positivt nu, den som kan!

Andra bloggar om: , , ,

post-schlager-tid

Hej

Det har skrivits en hel del intressanta kommentarer - om dagen-efter-test, juryn, rättvisan och tillförlitiligheten i folkets röst. Visst är det skönt att göra sin stämma hörd ut i cyberrymden!? (jo, jag tycker faktiskt det hade varit väldigt lustigt om Christer S hade fått åka till eurovison, men inte för att det var bästa låten utan för att den hade kult-stämpel-potential).

Nu är det verkligen dags att tvätta bort glitterögonskuggan, städa bort drinkglasen, och stänga ner youtubefönstret. Nu är det dags för arbetsvecka.

Jag kör igång ett nytt max-jobb-maraton (jmf mix-musik-maraton - 10 låtar i följd utan reklam alt. 10 arbetsuppgifter i följd utan chans att bara sitta behagligt vid datorn och surfa) imorgon måndag med (1) doktorandseminarium här på den lokala högskolan där jag lägger fram en text om vems perspektiv man tar i forskningen, etik och lite annat, (2) kurs nere i Göteborg, läxan ska göras på tåget ner och (3) möte med projektgruppen och sista orden om vår bok. Jag läste den och hittade ett fel på varannan sida jag läste. De kommer hata mig! Varför har jag inte sett allt det här tidigare?? Ja, det kan man fråga sig, liksom varför inte redaktören gjort det!

På tisdag hoppas jag på sol, för då har jag chans att ta lite nya trädbilder. Jag har sett ut ett riktigt spännande exemplar idag på min ridtur.

Hej och hå, måndag. Det har i alla fall varit helg och snart är det torsdag igen.

Dagen-efter-testet!

Hej, innan vi lämnar detta tillsynes neverendingämne, måste jag fråga er; har ni gjort Dagen-efter-testet? Alltså; har ni provat att sjunga på låtarna från igår. Oroväckande nog märker vi att någon del av alla låtar sitter förutom Sibels låt och.... ve och fasa... Charlottes! Det bådar inte gott.

Men - som Ulrika S kommenterat - vi kan vänta oss en hel del freakout i eurovision i iår och har ingen aning om vad som är rätt. Det får gå som det går. Nu får vi iåtergå till forskningsfrågorna och våra andra frågor.

Kram och ha en fin söndag.

Andra bloggar om:

Grattis Charlotte

Charlotte har gjort sig berömd för 3 och endast 3 saker:

1) vunnit eurovison med en låt som p3 vägrade spela för att den lät som dansband
2) varit/är glamourmamma med passion för skor
3) vunnit schlager-sm igen

Vilken himla udda cv. Är det inte? Fast, jag gillar Charlotte! Hon är allt det där man önskar sig när det gäller schlager.

Rubrik imorgon? Folket rasar - Sanna skulle vunnit! Eller, vad tror vi?

Charlotte gjorde en Lena PH, kan man nästan säga. Gör en comeback och är bättre än hon var då det begav sig? Eller?? Kusin K, syrran, alla ni andra - NU VILL JAG VETA VAD NI TYCKER!

Min man rasar för att inte Rongedahl vann. Han säger att han ska flytta till Norrköping, för de gav dem en 12:a.

Tips; här hittar man den kompletta redovisningen av resultatet - obs - endast för riktiga kalenderbitarnördar

jag vill gå på disco med Björn Gustavsson

--- allt jag kan säga om det ---

Andra bloggar om: ,

Och våra poäng

Jag fick fördela poängen 1 (sämst), 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 (bäst) och min man fick fördela detsamma. Såhär blev det:

20 p Rongedahl
16 p Charlotte
16 p BWO
15 p Sanna
11 p Amy
8 p Frida
7 p Sibel
7 p Linda
5 p Nordman
5 p Christer

Andra bloggar om:

mera melodifestival

Christer, ja, vad ska man säga C'est Magnifique!! Alla andra låtar må spelas i radio, men den här må skickas till Sagreb.

Amy, hon är cool. Jag hörde en intervju med henne i P3Populär i veckan. Hon har sökt frisörlinjen på gymnasiet. Hon älskar att göra frisyrer på sina småsyskon och fixa dem innan de ska på disco. De är 7 och 11 år. Hon är 15. Det var lite fakta. Ser att hon satt på lite silver på guldjackan. Låten är inte den bästa men ändå är den lite som ett myggbett. Den fortsätter att klia...

Det är en bra grej att man får se dem live när de går ut på scenen medan de snackar innan numret har börjat...

Sanna, den här låten och tjejen är stark.
Det tycker även Peter Lindqvist på Öland. Han bloggar först och främst om sin trädgård, men han vill också publicera sin önskelista - Sanna överst. Det fantastiskt det här med bloggar. Vad man kan få veta! Socialdemokraten Mikael Abrahamsson hejar på Perelli. Så då vet vi det.

Nordman, barnens favvo enligt min lärarkompis. Bra att häxprocessen kommer upp till ytan igen också tycker hon. Det behövs. Nja, ja, NORDMAN är verkligen inte min cup of tea, men om de vinner förlåter jag det om de sjunger på svenska i europa - vore inte det kul?

Frida, är svag för den här - helt otippat

image197
Chipsskålen och schlagerdrinken; tranbärsjos, ramlösa, frysta blåbär och hallon (notera påskduken!)

Annars ganska opoppig kväll. Har väntat på att få att gå och lägga mig ända sedan jag vaknade i morse. Veckans skenande hjärna har saktat av till skritt.

BWO, hitpotential - javisst, men glöm inte vad jag skrev tidigare; rösta inte med tanke på att de här skulle vara poppis i öststaterna. Det håller inte. Schlager handlar inte om det.

Andra bloggar om:

Jag är på plats!!

I TV-soffan alltså.

Men här i från har jag perfekt överblick. Jag ger er poängen, kommentarerna, utlåtandena och de RÄTTA SVAREN! ;-) Nu kör vi.

Introt; melodifestivalen goes Joe Labero. Möjligen något som tilltalar de breda folklagren. Men inte mig. Kom igen, spänn av! Spara detta tills vi får OS, då kan man riva av det här på invigningen. Men jag saknar snarare den här stilen:

image196

Äntligen låtarna;

Charlotte, underbart fräscht och tillfixat (mulliga körkillar, lustigt i det förävrigt slimmade numret) - MEN (som Tony Irving skulle sagt) - det här kan funka förvånansvärt dåligt i Europa.

Hur ska vi tänka om Europa ikväll när vi röstar, undrar nog många... JAg och min mest schlagertokiga kompis gick igenom det här nu på eftermiddagen. Vi bestämde oss för att tänka bort Europa helt och hållet. Tänk att det stannar här i kväll. Se det här som säsongsavslutning på schlagern. Tänk bortom tävling och kommersiella kraften. Känn schlagern i hjärtat! Nä, inte gå till överdrift, men om inte The Ark funkade förra året, och om Lordi har vunnit - hur i all sin dar ska man kunna försöka tippa då??

Sibel, känns som ett bidrag från Malta. Näej, jag känner faktiskt inget speciellt för denna. Men sjöng hon inte lite bättre än sist?

Rongedahl
, mm...skulle jag vilja ha en låt på skiva så är det den här! Disco!
Wohoo!

Linda Bengtzing
kan sjunga som Mika som kan le som Grace Kelly. Den här är rätt trist.

Andra bloggar om:


och nu, lite analys

Hej

Nu har jag försökt sova ut, fast jag är ensam hemma, läst bloggar, kollat på svt-debatt med Ebba på datorn, ätit knäckebröd i brist på annat till frukost, kollat på Operah, inte klätt på mig.... nu ska jag försöka ta mina analysverktyg och knäcka den där videon jag tog i tisdags så jag kan redovisa något brutalt skarpt för min handledare i eftermiddag.

Kanske ska jag också gå en krok på stan och kolla om det är som det sägs
1) fattigdomen minskar om man handlar???
2) ytlighetens ångest kommer dräpa mig?
3) beroendet och sms-lånen kommer att ta mitt liv?
Är debatten lite onyanserad, eller är det så här enkelt?

Ja, vi får se ikväll.

Kram

Andra bloggar om: , ,

handväskor

Tonåringarna med makten över våra (mode)liv hade bloggmingel med veckorevyn. Kollade in bilderna. Jag tappar hakan! Jag har aldrig sett så många handväskor på en gång sedan sist jag var inne i en väskaffär. Ok, jag fattar, jag fattar; vi måste ALLA köpa en handväska. Och prio 1 är att den är dyr. Glöm din förlegade uppfattning om att handväska är en tantgrej!

Jag har har sonderat terrängen lite, för er som inte orkar med att hårdbevaka modebloggarna, och hittat några huvudsakliga drag i vårens väskmode. Klicka hem idag! Kolla in bildspelet:

image192 först och främst; Kånken - kommer jättestort i vår, helst i klara och knalliga färger. Ganska bra med ryggsäck för er som har mycket grejer (smink och sånt) i väskan!

image193 Många av oss tjejer som reser mycket bör satsa på en sån här i år; midjeväskan, jättebra och stöldsäker. Många fack. Helskön design. Våga inte Paris eller Milano utan denna.

image194 Plastpåsen - MÅSTE HA!!! Say no more. Jättesnygg till jeans och t-shirt eller varför inte för att tagga ner en söt sommarklänning.

image195 och för den som vill våga lite crazy; den kviltade tygkassen. Jag kommer sticka ner till Odensåkers hantverksmässa i helgen och skaffa en sån här. Har redan sett den i händerna på hela modeeliten.

Chiao!

PS - vilka underbara kommentarer på förra inlägget. TORSDAG IS THE DAY

Andra bloggar om: , , , , ,

god morgon

...nu börjar den komma... stora tröttheten. Ska bara klara den här dagen också; ny kurs. Blir nog kul idag; musikhistoria ur genusperspektiv.

Och en annan grej; den korta skinnjackan är över allt! Har ni sett den!? Precis en sån som jag tänkt ut till våren. Är det fler än jag som har kollat upp vad som är 'måste' i vår!? 

Nu är vi tappra ännu en dag! kom igen

PS förresten; det var en sån otroligt käck tjej som stod i pressbyråns kassa i morse. Jag skulle fylla på mitt månadskort. Klockan var 6:25. Jag vet inte om hon kände personen som handlade före mig, men hon bara öste ur sig trevligheter utan att kunden verkade reagera. Det var 'jasså, ja, nu var det dags för lite cigaretter', 'há dö' (tänk västgötska!!), 'ho', och sedan 'men nu är det i alla fall torsdag!'.

???

I alla fall torsdag!!! Och? Vad är det för kul med det? tänkte jag. 'I alla fall fredag' kan man förstå, för då är det sista dagen innan helgen - men torsdag??? Jaja, vi får tänka positivt som hon i pressbyrån idag. Det är torsdag. I alla fall.

Sluta jobba?

image191

Nej, det här brevet kan inte ha kommit till mig idag!! Jo, det gjorde det. Det stod mitt namn på det.
Men - jag har ju inte tänkt sluta jobba någonsin! Jag älskar att vara doktorand. Det är det bästa som hänt mig. Ironisk? Nej, absolut inte. Ok, skulle jag en gång sluta - då kan jag i alla fall glädja mig åt att jag tjänat ihop så mycket pension på min doktorandlön! Mindre än 2500 kr kommer jag få, i månaden.

Jag har i alla fall tagit en paus nu. Vi lyssnar på en begagnad CD med Mika som J köpt, och snart ska vi äta lite broccoli till kvällsmat.

Love
/doktoranden

syrran - tack för erbjudandet, vi får se vad tidsrymden erbjuder.

blogga är kul igen

Har nu gjort en nedklippt version av filmen från lektionen igår som jag ska ta med till mötet med lärarna idag. Det är inte speciellt vanligt att forskare klipper i datamaterialet, men jag tycker det är superbra. Det finns inget som kräver noggrannare tittning på en film än när man ska klippa bort det som bara tar tid men inte säger så mycket. Och transkriptionen gör jag naturligtvis av hela filmen.

Så har de ringt från förlaget också. Korrektur cirkulerar på vår bok. Stön, ska man behöva läsa den en gång till? Kan man inte bara hoppas att allt är rätt nu? Ja, ja. Vi kanske kan ha en tävling här på bloggen (som de har på modebloggar) då vi lottar ut ett exemplar av boken (och inte en liten fickspegel från Marc by Marc Jacobs eller Chanel - fast jag vet att ni mycket hellre vill vinna sånt...)! Haha! Det vore nåt.

Lunch nu till workoholic-mig
Räkna med att jag snart ligger i coma igen. Efter mötet i eftermiddag?

Livstecken

image188
Dagens träd är soluppgång och fågelsång - men den hörs inte här...eller? Kanske kan du öppna fönstret?

image189 Det var här ni såg dem först!!

image190 Anar man morgonljuset? Det känns som det är mitt i sommaren! Men det är mars, och klockan är 7:30, och jag har just kommit in från första RASTEN (med kamrean).

Helt sjukt. Igår var jag ute och filmade vid lunch (min nya studie), sedan skrev jag ihop en tung text till doktorandsemiarium nästa vecka (måste sändas i god tid så folk hinner läsa), sedan transkriberade jag hela filmen på 40 minuter (absolut rekord! har aldrig gjort det så fort - tack för hjälpen J), sedan läste och analyserade jag, sedan andades jag en gång har jag för mig, sedan började jag skriva på en analys att sända ut till lärarna inför uppföljningsmötet som är IDAG (hjälp - hur tänkte jag när jag planerade detta???). Jag var tvungen att skicka texten innan de kollar mailen idag, så de skulle hinna läsa innan mötet, eftersom mötet är så kort att inte både jag och de kommer hinna prata. Nu har jag skrivit, så kan de prata på mötet. Jag antar att ingen kollar mail före 7, därför var det min deadline. Istället för att sitta hela natten gick jag och la mig och gick upp med maken när man skulle till tåget 5:30.

Låter det som jag klagar? Skryter? Ursäktar mig för att jag inte bloggat? Skryta kan jag i alla fal med att jag insåg igår att det var orimligt att jag, innan mötet här, skulle hinna få in 4 timmars resa och 30 minuter filmning i Göteborg - så det STÄLLDE JAG IN! Man kan ställa in saker.

Hur som helst, väldigt kul att se att syrran, kusin K och Johan hållit liv i caroladebatten så fint. Bra kommentarer av alla.

Nej, nu får jag lyfta blicken så jag får något nytt att skriva om.

Kram på er alla kära

Eller förresten, lite till: min hjärna känns som en blinkande gigantisk megadator i en u-båt i en jamesbondfilm från 70-talet. Jag liksom står brevid och håller tummarna att jättedatorn inte ska explodera av all information utan spotta ut rätt tal i slutänden. Det avkodade meddelandet ska komma upp på skärmen med gröna bokstäver på svart botten (som i gamla datorer - minns ni?). Förra veckan läste jag närmare 10 nya texter om musiklyssningsforskning. Jag har verkligen tagit tag i detta med litteraturgenomgång. Det är så oerhört svårt. Jag måste få ihop det med det jag själv gör just nu. Vi gör allt för att själva lyssnandet ska bli målet, och för att komma åt det använder vi oss denna gång av att barnen får klappa till musiken för att höra takten. Men blir inte målet istället att lära sig klappa då? För barnen? Visuellt samtidigt med fröken, och inte alls till själva musiken. Oh my God, hur kan jag ägna så mycket tankar åt detta??? Är det en sjukdom?

Hehe, förresten, jag skrev inte heller om förra veckans roliga händelse? In på mitt kontor i Gbg, när det var som allra mörkast, stormade nästan bokstavligt en hel hop av gamla elever och kollegor. De hade, förutom massor av kärlek och kramar, en biljett över till My Fair Lady på operan. Jag fick gå med! Jättekul! En överraskning, både för dem och mig. De var där på studiebesök, och tänkte nog inte på att jag jobbade där. Föreställningen sedan var verkligen toppen. Men i pausen tog jag bekymrat fram programmet för att läsa om hur produktionsteamet hade skrivit fram hur de problematiserat kring klassfrågan som behandlas ganska slarvigt i uppsättningen. Några av mina gamla kära undrade vad jag funderade över, jag berättade, och de såg ut som frågetecken! Bland mina doktorandkollegor tror jag alla hade tänkt som jag... usch, har jag förändrats? Hallå! Det var en musikal! Nöje! Inte ett uttryck för en strukturiell maktbalans.

jag lever...

...det är väl ungefär allt man kan säga.

Såklart besviken på att Carola åkte ut, men mycket mer besviken på medias hetsjakt på henne.

En del genombrott i tanken vad beträffar forskningen förra veckan.

En del nerver i darrning angående studien som nu har börjat rulla. Kanske inte i fas med handledare? Typiskt att det ska vara så svårt att få tag på rätt person i rätt tid.

Återkommer när skrivlusten faller på.

Kram

En avstickare ut i stora bloggvärlden

Den här bloggen har tre huvudsakliga teman

1) in/bak-sidan av en ung och oerfaren blivande forskare som trevar sig fram och försöker förstå en ny kultur. inte så avanserat om själva forskningen, mer om känslorna runt omkring. för att: jag önskar att det fanns andra / flera sådana här bloggar att kolla in på rasterna, speciellt när man sitter själv. så någon måste va först tänkte jag, tyvärr verkar jag fortfarande vara ensam i denna något smala fåra. Precis som andra tycker det är kul att kolla på vad andra har valt att ha för läppstift på sig skulle jag tycka det var kul att höra hur många sidor någon annan har läst, om någon har börjat en rolig kurs, om någon kommit på någon bright idé för att få sin analys att lyfta, etc.

2) världen betraktad genom träd, ett intresse som slumpvis ploppat upp, och som jag tycker passar ganska bra in på en blogg. En travesti på dagens outfit är dagens träd, men tyvärr blir det inte riktigt dagens träd, kanske snarare veckans.

3) kvasiviktiga kommentarer om, i första hand musiktvprogram som melodifestivalen och idol - de mest lästa inläggen ;-)

Några gånger har jag drabbats av bloggexistensiella kriser, och det är när någon jag känner plötsligt kommer fram/ ringer upp och säger; nu har jag läst din blogg. Hjärtat slår några frivolter, för plötsligt inser jag att väldigt många av mina tankar har jag publicerat här i mitt lilla hörn av internet. Och allt står och står kvar. Och allt kan läsas av PRECIS VEM SOM HELST. Allt från vänner och släkt, gamla elever, kollegor, eventuella ovänner??, och till och med Ebba von Sydow. Hon har ju varit här och kommenterat som någon kanske minns ;-). Så om någon säger - jag har läst din blogg - då är det som om överjaget plötsligt gör en hastig utzoomning, och jag ser; där står ju jag! Varför har jag lagt ut allt det där? Vem trodde jag att jag var egentligen??

Hur som helst, för det mesta känns det bra. Någon gång har det känts riktigt riktigt tråkigt och obehagligt. Men för det mesta bra. Bloggen är en rolig grej. Min forskningstid tecknas ner här. Det är lite som ett konstprojekt. En närläsning av mig själv (eller, som ni säkert inser, en väldigt liten DEL av mig, allt hamnar naturligtvis inte här!!) MEN, frågan är hur det kändes för Bringéus idag, när han blev uppsagd från jobbet för att företaget fick nys om att han hade en 'olämplig' blogg. Det kunde skada dem. Vad han gav uttryck för på sin privata blogg. Läs en initierad kommentar här om du vill bli lite insatt.

Scary. Som sagt, lika bestämt som en tidning eller någon annan gammaldags media, men ingen ansvarig utgivare, ingen granskning, inga gränser, inga regler, ingen moral? Klart det är knäppt med bloggar. Och det är skitknäppt med tonårstjejer som lägger ut SIG SJÄLVA halvnakna på facebook. Och med mördare som lägger ut sina brott på youtube. Men det är extremt demokratiskt också. Varför är det bara någon fet experttyckare på expressen som ska få publicera vilka låtar som är bäst och sämst i melodifestivalen? När jag kan göra det bättre :-). Nja, kanske inte så kraftfullt exempel. Tänk istället band som kan skippa skivbolagen och lansera sig på myspace. Det är som att ställa sig under ett äppleträd och skaka stammen. Det bara öser ner; halvrutten och helfin frukt. En del får man i huvudet och en del kan man plocka upp och käka, och lägga i en korg, och spara i en kartong över vintern, och göra äpplepajer... Det onda och det goda. Alla böcker i ett bibliotek är kanske inte heller så läsvärda? Jag tycker det är i alla fall lite spännande att finnas med här ute på kanten.

Andra bloggar om: , , , , ,

lite väl många träd

Nej, inte här på bloggen, utan i skogen. 

Idag gick vi VILSE. Jag har i princip bara varit vilse vid 2 tillfällen. Den ena gången var jag 14 år och jag var ute med min ponny + två andra tjejer till häst. Det var efter skolan och precis på gränsen att man skulle hinna hem innan mörkrets inbrott. Vi drabbades av försening pga en häst som vägrade gå över en bäck. Jag tror vi blev ståendes i en halvtimme. Sedan föll en ogenomträninglig dimma. Man såg inte längre än till hästens öron framför sig. Vi skulle gå en ganska krånglig och ny väg hem, och det gick inte så bra... det slutade med att de där hemma (före mobilens tid) gick ut med en stor klocka och ringde. Vi hörde ljudet och kom hem till slut.

Idag var jag och min man ute och promenerade, och faktiskt vid ungefär samma ställe, tog vi en lite slarvig genväg. Jag visste att vi inte gick helt rätt, men tänkte att vi nog snart skulle hitta tillbaka till vägen. Det gjorde vi inte. Och mörkret föll. Lite speciell känsla faktiskt. Stora mörka granar, vindfällor, kalhyggen man aldrig sett, ett dött djur på marken, flax från någon jättestor fågel (kanske en uggla), och så allt mer sur terräng... och allt mörkare. Till slut sa jag, behärskat men uppgivet; jag har INGEN ANING om vart vi är. Vi ringde min bror som råkar ha en rätt duktig spårhund. Hon kan dessutom skälla på kommando. Vi hörde henne genom skogen, men vi hörde varken busvissling eller biltuta. Märkligt hur ljud funkar. De lyckades spåra upp oss. När vi kom fram till hans bil var det helt svart och det hade börjat snöa. Vi åkte hem och drack varm choklad och åt rostat bröd.

Så kan det va. 

En saknad forskningsbakgrund och två saknade människor. Vilket är värst?

hemifrån

Detaljer i kritiken om artikeln har blivit mig tillsända. Den ena granskaren var väldigt hård och den andra var mer konstruktiv - gav t.o.m. tips på referenser att läsa. Jättebra. Jag har inte haft någon som helst koll på amerikansk forskning, och det är naturligvis en jättebrist. Så, med start klockan 7 ägnade jag timmar åt att kratta i asfalt på bibliotektes databastjänster. Artiklar hittas, men är omöjliga att komma åt. I alla fall de man vill ha. Typiskt. 

Nu måste jag försöka göra något som kan 'bockas av' annars får jag panik. Hemskt att aldrig bli klar med något.

Öppnade altandörren och märkte att det var den ljuvligast tänkbara dagen därute. Önskar att det var läge att ta på sig varma kläder, ta med ett fårskinn, sätta sig i en solstol och sluta ögonen. Men det är det inte. 

Hej blogg

Idag har det varit lite som en gång, Kusin K - du var med, när jag skulle köra bil i Göteborg, och alla enkelriktningspilar plötsligt pekade rakt emot mig. Tokigt det blir ibland... :-)

Pil #1 vi har fått tillbaka vår första arikel, den som var menad att ingå i min avhandling, den första av 3, skriven förra året i ett aningslöst och okritiskt tillstånd. Det tog dryga halvåret att ens få responsen från tidskriften som vi skickat in den till. Och hur var den? SVIDANDE. Det var fel på allt från början till slut. Hoppsan.

Pil #2 just som jag börjar känna att jag kommit igång med språkkursen jag går på, kommer det till min kännedom att jag anmält mig, påbörjat, och börjat känna mig riktigt hemma på FEL språkkurs. INTE den som ingår i vår forskarskola. Hur lyckas jag??? Så entusiastisk är jag inte för kurser, att jag gärna läser 5 p. extra 'vid sedan av'. Nej tack. Nu blir utmaningen att argumentera för att den här språkkursen är lika bra och helt jämförbar, och att jag därför ska få tillgodoräkna mig den.

Det var faktiskt riktigt kul på den där kursen idag. Jag fattar ungefär vart 3:e ord som läraren säger. Hon ger någon instruktion, t.ex. hitta en kombination av passiv och pussiv form (eller vad det heter), och alla tittar ner i sina artiklar. Jag frågar 'är det här ett exempel på typ A.C.?', 'nej' säger fröken, 'det där är vanlig imperfekt'. 'Öh, jaha??' tänker jag. 

Vi sitter i en riktigt skolaktig skolsal och i min diskussionsgrupp är vi en hebré, en argentinare, en norska och så jag. Alla forskar vi i obegripliga ämnen och alla är vi mer eller mindre kassa på engelska. Men det är något trevligt i stämningen. Det är en sån skön känsla att 'gå i skola' utan att känna sig som en idiot, som jag märker nu i efterhand att jag gjort många gånger, på gymnasiet. Lära sig är kul! Märkvärdigare än så är det inte.

vårkväll?

Det är väl lite tidigt. Men visst känner man att det är något på G!?

image185

image186

Och så det gamla vanliga björken

image187

Ikväll ska vi åka hemifrån kl 6. Uh! Jag bävar.


Detta gäller på TV idag

Årets sporthändelse, enligt mig.

Min bror åker, så det är lite extra spänning.

Underbart. Sol ute, ligga i soffan och titta på stakning timme ut och timme in.

image184

Tack för schlagerkommentarerna.

Förresten - drömde om träd i natt, ska nog gå ut och plåta lite senare... kolla in i eftermiddag.



Andra bloggar om:

visste inte att det betydde så mycket :-)

Nej, jag vet, jag har flippat helt på melodifestivaltyckande den här veckan. Det var tydligen inte rätt. Det kommer påtryckningar från alla håll - vad tycker jag?? Får skärpa till mig:

Sitter här och snabbspolar mig igenom. Vi har själva varit och spelat på någon slags käck tillställning - allsång i bygdegård - och kollar alltså nu i efterhand.

Någon trodde på TJEJCHOCK ikväll, dvs. bara tjejer vidare. Får se hur det går...

Niklas Strömstedt - hjäsp - orkar inte kolla hela numret ens, men snygg kavaj
Calaisa - fint band, men är det lite sömnigt eller? Aha - det kanske jag som är trött efter allsångskvällen. Fint sound.
Pame - nix, gillar inte, men kan tänka mig att det finns en viss väldigt speciell och stor schlagerdiggargrupp där ute som tänder på det här! ;-)
Linda - tack, dig kan man lita på! Men är hon inte lite hårt stajlad? Röda handskar... ??
Nordman - en remake på Maria går på vägen? Nej, inte ens det. Bedrövvligt.
Sibel - fin klänning, men inte tillräckligt storartad röst för låten
Froda - ånej, vi spolar direkt.
Perelli - nya Charlotte - ok, är det såhär hon ser ut... tänker mer på att hon ser porrig ut än på hur låten låter. Känns lite sent Abba på något sätt. Naturlig fortsättning på Tusen och en natt som var en tidig Abba :-) eller som Ace of Bace. Funkar väl. Man kommer digga med när den här låten dyker upp på megapol i bilstereon senare i vår, men jag är inte totalsåld, nej det är jag inte.

Dansnumret med Luuk. Frigörande dans? Psykodrama? Rytmik? Que?
Eh... det är mycket en programledare ska kunna bära upp.

Men Björn... du som var så himla rolig.. skämta om sprit? Kul? NEJ.

Hur svårt kan det va? Lusigt, en korsning mellan den här låten, och den här.
Nordman i andra chansen; ka ta strof. Men de möter visst Carola... lycka till för Nordman.
Sibel i andra chansen; ja, ja, det får väl vara ok.
Calaisa; trist att de fick lämna!
Charlotte; grattis, du har allt en hit på gång.

Nu får det vara nog med åsikter, nu går vi och lägger oss.
Kram kära bloggläsare.

Andra bloggar om:

RSS 2.0