Vidare på temat semester

De här punkterna tycker jag är viktiga på semestern

  • att slippa pressa sig till att läsa massa forskningstexter varje vecka som man dessutom ska förbereda insiktsfulla frågor till (man läser texten och tänker "fattar inget", men man kan inte fråga "vad handlar texten om" utan man ska fråga t.ex. vems perspektiv anläggs? hur relaterar detta till hållbar utveckling ur ett socialt och ekomoniskt perspektiv? vilken språksyn är underförstådd? är forskningsfrågan rätt ställd utifrån det teoretiska perspektivet?)
  • att slippa ställa veckarklockan
  • att gå och lägga sig och sova när man vill, helst ett par gånger om dagen
  • att alltid kunna säga "javisst" om någon ringer och vill fika
  • att inte ha mer än en programpunkt om dagen
  • att känna att man orkar kolla i en receptbok och prova något nytt, för det måste inte gå snabbt och lätt
  • att få göra en sak i taget och inte göra upp någon ansträngd priorieteringslista
Detta är semster. Detta är uppfyllt. Och då finns inget principiellt hinder för att nu dra på hörlurarna och köra igång den femtonde intervjun och börja skriva. Jag längtar SÅ tills det är klart. Då ska jag göra världens bästa och intressantast analyser som får alla att häpna!

Fick tips idag av en kompis. "Fake it til you make it." Alltså, låtsas att du är där tills du är där! Grymt bra idé.

Ett riktigt jobb?

Nej, det är bara en ambitiöst facklig idé att doktorerande är som vilket jobb som helst. Det är det inte. Inte för mig i alla fall. Att arbeta 8 timmar om dagen är för mig en helt orimlig utopi. (Fast det är det jag har betalt för.) Och när man då såsar omkring på 2-4 timmar om dagen, då blir det himla konstigt när man ska ha SEMESTER.

Åh, det är så viktigt att komma bort från jobbet, säger alla. Alla som jag säger till att jag har 4 veckors semester i juli blir så glada och nöjda och säger att det är jättebra. Men, själv känner jag mig skitstressad. Med mitt 2 tim /dag - tempo hinner jag ju aldrig färdigt. I morse, efter ännu en sömnlös natt då jag kände mig urdålig, konstaterade jag att min lösning kanske är att fortsätta med 2 tim /dag, och skita i den där helt överskattade semestern. Blir det vackert väder lägger jag mig på närmsta brygga och solar, var så säkra, men någon liten timme på kvällen kan jag fundera på avhandlingen. FÖr mig är det inte jobbigt. Det är det där vanliga som är jobbigt.

Nu provar jag att tänka såhär, så får vi se om jag sover bättre??

Semster när det är dåligt väder, det är förresten bara deprimerande. Nu är det ju så kallt att man inte ens kan sitta ute och fika längre, om inte termobyxorna åker på. Och pelagornierna ruttnar i regnet. Blä.

Nej, jag är nöjd med min nya modell. Ständigt lugn och slö, men aldrig helt dö! :-)

Andra bloggar om: ,

Right from reality

Såhär sitter jag och kämpar... dra någon smart slutsats om det här den som kan! :-)

 

149    I:       Den här låten. Vad tror du det här är för takt? (Studentsången.)

150    B:      Eh, det vet jag inte, för det finns inga trummor.

151    I:       Nej, men om du är trumman då!?

152    B:      (Spelar löst på trumman, följer sångens rytm?)

153    I:       Prova att gör två eller tre till den här då.

154    B:      (Klappar pulsen i 7 slag, paus ett slag, sedan 7 slag med nästa hand, alltså, en fras i taget.) Jag tror det var sjutakt.

155    I:       Sjutakt, ok. Du, titta, jag ska prova att (tar trumman), så ska vi se vilken du tycker är bäst. Vi säger att jag är trummis till den här kören nu, så kör jag, växlar jag mellan två och tre, och så får du se, ah, vilket tycker du passar bäst, två eller tre? (Startar musiken.) Först prövar jag med tre

156    B:      Ok.

157    I:       (Spelar pulsen men betonar vart tredje slag.) Nu provar jag med två (tar musiken från början, klappar pulsen med betoning på ettorna i tvåtakten.)

158    B:      (Nästan direkt) jag tyckte trean var bäst.

159    I:       Jag provar den igen då (byter tillbaka). Jag tar tvåan (byter tillbaka igen.)

160    B:      Jag tyckte ändå trean var bäst.

161    I:       Trean. Ja, ok. Vad tog du det på? Varför tyckte du den passade bäst?

162    B:      För den var lite bättre, längre och så, för de sjunger lite länge, aa-ahhh (sjunger på en ton) något sånt där.

163    I:       Ok.

164    B:      Innan de stannar lite grann (osäkert vad hon säger?).

165    I:       Ja. Du, eh, B, det var jättespännande att få intervjua dig om takt. Tack så jättemycket.

166    B:      Tack så mycket själv. Hej då.


Transkriberingsstatus

Drygt 7 och en halv av 27 är klara. Det känns oändligt, men det är det inte.

Obehagligt nog har ett minne av två oinlämnade tentor tonat upp sig vid horisonten. Sista veckan innan semestern. Suck. Idag sa jag till min man att när det har blivit semester ska jag inte säga en enda gång "nej, nu måste vi gå upp". Det är pressandet av sig själv man måste bort ifrån!

Nu lagar han köttfärspaj. Om 10 minuter kommer vårt lilla band hit för rep. Två konserter nästa vecka (på semestern).

Kram i regnet.

Dags för en tv-kommentar

Ibland inbillar jag mig att jag inte ser mycket på tv, men nu har jag lagt märke till att tre serier sänds just nu, i repris, och jag har redan sett dem allihop. Är inte det kass? Hallå svt, är ni på semester eller?

Det är Höök, verkligen stillsam och fin deckare med mänskliga poliser. Näst intill segt, men klart sevärt.
Det är Mia och Klara, kul på gränsen till alldeles för vulgärt (speciellt gårdagens avsnitt, börja inte med just det om du är känslig!). Men Svärmors Viveka Andebratt - haha - och de sura expediterna. Kul.
Det är hjärnstorm, psykologiexperiment. Ganska fånigt, men vi följde det i alla fall. Jag kommer nog inte se om det.

Allsång på Skansen, kan jag meddela, det programmet är passé. Kommer jag inte se en enda gång. Jag har till och med lagt min I love Allsång på Skansen - tröja i klädinsamlingen i sista garderobsrensningen!

(Ursäkta, av misstag råkade jag radera kommentarerna på mitt förra inlägg, det blev fel, det var inte kommentararena det var fel på!!)


Privatlivet

Här är en bild från den klippan där jag och min man förlovades för 3 år, 6 månader och 2 dagar sedan. Vi var där för 2 dagar sedan på romantisk utfärd. Det regnade hela dagen, men inte just när vi stod där. Det var en grym känsla.

Sedan åkte vi till Stenungsund och delade på en stor latte på espressohaus. Kändes som hemma. Förresten, vi åkte också till den dansbanan där vi träffades en gång. Väldigt fint. Men jag fick 2 fästingar. I alla fall. Hela dagens romantiska utfärd gav en "allt-är-möjligt-känsla". Insåg hur otroligt snärjd jag känner mig till vardags av pendlingen och jobbet. Jag har inte ens orkat tänka tanken på att göra något mer än nödvändigt på hela året tror jag. Men det visade sig vara fullt möjligt att ta bilen och bara åka iväg! :-)




Träd från midsommar

Igår, utsikt från Bockaskede-åsen. Ser ni Arn i bakgrunden? Där han kommer ridande med Cecilia :-)...

Hallå igen


Jag skäms. Sicken misskött blogg jag har. Mia - det var du som fick mig att vakna till. Det gäller att vi håller ihop, alla vi arma stretare som jobbar med hopplösa ändlösa uppsatser som ingen kommer vilja läsa. Nej då. Skämtar (i princip, eller delvis).

Men nu är det midsommardagen, och vad kan väl passa bättre då än att krypa upp i soffan med lite skön transkribering och Jerry Springer i bakgrunden! Haha. Men allvarligt. Tipset för idag är att sitta på en mjuk kudde i en mjuk soffa, med kuddar bakom ryggen (se skiss), filt under det lösa tangentbordet och en stor och bra skärm på datorn framför. Sedan kommer dagens ljuva nyhet. Datorn visar sig ha ett litet media-tangent-bord i fronten. Alltså kan man trycka play och paus på den, utan att behöva gå in och ur programmet (skriver i word och tittar på film i windowsmediaplayer). Yes. Det sparar massor utav knapptryckningar. Jag har i dag klämt 3 intervjuer á ca 13 minuter. Det är ingen dålig utdelning. Men, man måste ha rast, och frågan är vad man gör då. Jag testade lite tv-underhållning. Jerry Springer är inget jag kan rekommendera. "My dad stold my wife". Eh...

Kram underbara bloggläsare


Inte sol...

...idag för en gång skull. Funkar bra ändå. Blir kanske jeans idag som dagens outfit? :-)

Ok, jag konstaterar, att kombinera god nattsömn med en i huset som sticker till jobbet strax efter fem är - omöjligt.

Usch. Hur ska det gå idag, jag har ju knappt sovit nåt? Håll tummarna för mig.

Kram

Full fart på forskningen...

...not.

Bakar istället. Mums.

Men nu funderar jag på att ta tag i det som måste göras till imorgon. Klippa ihop en film från några intervjuer som vi ska ha på en presentation nästa vecka. Otroligt. Vem kommer orka lyssna? Jag har lagt den här bilden på powerpointens första blad, passar väl bra...

Tre extremt sovande hästar.

Ulrika S... bada på arbetstid... eh, känner mig träffad. Vi ska dessutom få löneförhöjning läste jag idag. Retroaktivt på junilönen. Hm, när den utbetalningen kommer, då ska jag skärpa till mig.

Nä, vad säger ni...

Är det rimligt att man ska kunna ställa om från badliv till arbetsliv över en natt? Nej, jag tycker inte det.

Gud vet om det regnar hela juli, och då ska man sitta där och vara ledig. Bättre att slappa nu och eventuellt ta fram någon gammal intervju och transkribera under regnperioden. Eller?

Förresten, det är dåligt med trädbilder nu. Har inte tagit en bild på hela helgen. Jag tycker plötsligt inte att det är så himla inspirerande att fota träden längre. Nu har de liksom slagit ut och är som de är. Gröna och fina. Inte mycket att säga om. Och solen skiner. Så där är det väl jämt...roligare att längta än att uppnå själva målet.

Imorgon är det stor-handledar-träff. Borde man förbereda sig? Jag har ju redan skickat ut två texter. Nu är det mest att förbereda sig på att de inte har läst... typiskt. Jag tänkte baka en kaka och ta med mig, och kanske ska jag baka bullar också, för det är ju så underbart att ha med till stranden.

Min man har börjat sommarjobba. Förskräckliga arbetstider. Åkte strax efter 5 i morse. En bil är som vanligt trasig, så jag sitter i husarrest kan man säga. Men, men. Ganska skönt att inte vara på väg någonstans och inte träffa någon.

Sänder kärlek till alla er därute!

Istället för att blogga och jobba

Det gäller att ta vara på varje sommardag som vore den den enda.
Vi badar i Vallesjön.

Och matsäcken hittar ni som vanligt här!

Andra bloggar om: ,

Tävling?

Hej bloggläsare som inte ligger på playan utan sitter vid datorn :-)

Vilka löv är på dagens trädbilder?







Andra bloggar om: , ,

I skrivandets stund

tänker jag att det enda som kan hjälpa mig just nu är en päronsplit ur frysen. Tack och lov för att vara hemma och jobba och slippa resa.

Annars har jag två intressanta telefonsamtal att begrunda som kommit på förmiddagen
1) bli handledare till hösten i examensarbeten, trevligt, nästla sig in på den lokala högskolan
2) bli referensperson i grupp om nya kursplaner i musik åt högskoleverket. Yes. Äntligen. In i maktens korridorer. Om jag kommer med i gruppen är det en dröm som går i upplevelse. Nu är jag i alla fall på förslag. Coolt tycker jag.


ni glömmer väl inte

matbloggen!

Kram
Doktoranden, ute på intervjuuppdrag.

RSS 2.0